אבקת מרק


כל מה שרצית לדעת על אבקת מרק:
אבקת מרק (באנגלית: soup powder) היא תערובת של תבלינים המשמשים כתחליף לציר ירקות או בשר בתבשילים ובמרקים.
אבקת המרק נחשבת כתחליף זול ומהיר וקל לשימוש אך פעמים רבות היא מכילה חומרים שאינם בריאים כמו מלחים, סוכר, שומנים מוקשים (מרגרינה), מעכבי חימצון, חומרי טעם כימים וגלוטן.
ישנם מספר תחליפים טבעיים לאבקת המרק כמו חוויאג' (אבקת מרק תימנית).
פעמים רבות, אבקת המרק היא מקור מצוין לסיבים תזונתיים חלבון ופחמימות.
אבקת המרק משמשת פעמים רבות למטיילים שאין ברשותם האמצעים להכנת מרק.
ישנם עשרות סוגים של אבקות מרק, כמו אבקת מרק עוף, אבקת מרק בצל, אבקת מרק ירקות, אבקת מרק עגבניות, אבקת מרק פטריות ואבקת מרק בקר.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאבקת מרק:
קצרמר מזון
מרקים