אהלן וסהלן


כל מה שרצית לדעת על אהלן וסהלן:
"אהלן וסהלן" הם זוג דמויות בידיוניות אשר הומצאו על ידי דודו גבע וקובי ניב בסדרת ספרי "מגוחך" ובטורי העיתונות שיצרו בשנות ה-80, אותם כתב ניב ואייר גבע.
אהלן וסהלן הם זוג בלשים חובבנים.
כמו שאר דמויותיהם של גבע ושל ניב (יוסף, האביר זיק והברווז), גם אהלן וסהלן לא מצליחים למלא תפקידים, ומצליחים להסתבך בפרשות משעשעות והומוריסטיות.
המאפיין המייחד את זוג הבלשים הוא ה"ירושלמיות"- האהבה לחומוס, הזיקה ל"חבר'ה" והפשטות והתמימות שגילו הדמויות.
עוד דבר שהבליט את צמד הדמויות משאר דמויותיהם הם הציטוטים והביטויים הרבים שאותם אימצו מעריציהם הרבים, שהמפורסם שבהם הוא; "זה חשוד" (אהלן), "זה נראה מודבק" (סהלן); כחלק ממגוחכות חקירותיהם.
מבנה סיפוריהם של זוג הדמויות, שמאויר בסגנון הקומיקס, הוא מבנה ה"סיפור בהמשכים" השכיח בעלילות חוקרים, דבר המבליט את חוסר ההצלחה של השניים, שבסוף כל פרק מצליחים להסתבך עוד יותר ולהקלע למצבים משעשעים עוד יותר.
לטור הקומיקס הרוחבי הוספו בסופו שתי דמויות נוספות- החתולים -שדיברו ביניהם, תוך הבאת הערות מלאות הומור לגבי הסיפור הנתון.
מבנה הסיפורים של אהלן וסהלן דומה למבנה עלילות "יוסף ואחיו" שיצרו השניים; קומיקס רוחבי, ללא צבע עם הערות שוליים של דמויות שונות מעלילת הסיפור (במקרה יוסף- הקקטוס והמנורה).
כמו כן, שני הטורים פורסמו ברשת שוקן, בעוד שיוסף התל אביבי הופיע ב"העיר", המקומון התל אביבי, הופיעו השניים במקבילו הירושלמי- "כל העיר".
ב1984 התנהל סכסוך קטן בין השניים שהוביל לחתימת הסכם משפטי על זכויות יוצרים משותפות.
בשנת 1979 החלו שני היוצרים ביצירת עלילות "אהלן וסהלן בפרשת הפנדל המפוקשש" שהתפרסמו, כאמור, במקומון הירושלמי "כל העיר".
עלילות אלה התפרסו, בנוסף לחדשות, על פני סדרת ספרי "מגוחך" שיצרו השניים; "ספר מגוחך" (1981), "בנו של מגוחך" (1983) ו"מגוחך בעורף האויב" (1985).
לאחר הוצאת הסדרה, פרסמו השניים את הספר-חוברת "אהלן וסהלן במערב הפרוע" (1985), המתארת את עלילותיהם של צמד הבלשים במערב הפרוע, בסגנון של סרט מערבון.
ארבעת ספרים אלה זכו להצלחה גדולה ולקהל מעריצים רחב.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאהלן וסהלן:
דמויות שנוצרו על ידי דודו גבע
קומיקס ישראלי