אייל טוביה מרדכי שני


כל מה שרצית לדעת על אייל טוביה מרדכי שני:
אייל טוביה מרדכי שני (נולד ב-6 בינואר 1959, בירושלים) הוא שף אוטודידקט ישראלי בעל שני סימני היכר בולטים: חיבתו לעגבניות ושפתו המליצית.
שני סימני היכר אלו מקבלים ביטוי בכל התבטאויותיו של שני לגבי אוכל בתוכניות טלוויזיה שונות, בראיונות ובתפריטי מסעדותיו.
שני ידוע בחיבתו למוצרים טריים (שנקטפו היישר מהאדמה), דבר שהתבטא באספקה של עגבניות שהובאו עבורו מחברון או עשבי תיבול שנקטפו עבורו בהרי ירושלים למסעדת "אוקיינוס" שנמנה עם מקימיה.
תעריפי המנות שלו על פי רוב גבוהים ובשל כך, בשילוב עם העובדה שתפריטיו מנוסחים במליצות רבה, לשני נוצרה תדמית שנויה במחלוקת.
מקטרגיו טוענים שמדובר באדם ציני ומחושב אשר מתבטא במליצות על מנת למכור אוכל במחירים מופקעים, בעוד מצדדיו טוענים כי מדובר באישיות ייחודית הפועלת מתום לב, אהבת קולינאריה, והכנת אוכל מושקע מאד.
‏‏

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאייל טוביה מרדכי שני:
שפים ישראלים
מנחי טלוויזיה ישראלים
אוטודידקטים ישראלים