רמז – עזרה ופתרונות

איתמר דוידוב

כל מה שרצית לדעת על איתמר דוידוב:
איתמר דוידוב (נולד ב-5 בספטמבר 1958) הוא שף ישראלי, המתמחה במטבח המקסיקני.
הוא מנכ"ל משותף בקבוצת "דוידוב סלומון", "טרז' פזוס" ו"פיטנגו".
‏ דוידוב כתב בעיתונים מקצועיים רבים ובהם "על השולחן" ו"מסע אחר",‏ באתרי אינטרנט שונים, ומנחה פורומים בנושא מקסיקו ובישול מקסיקני.
בין השנים 1991-1985 היה דוידוב השף והבעלים של מסעדת "פיטנגו", מסעדה שהתמחתה בסגנון בישול ישראלי צרפתי חדש.
בשנת 1992 יזם והפיק דוידוב את פסטיבל האוכל "הפסטיבל הגייסטרונומי", יריד אוכל של קהילת הלהט"ב שנערך ברחבת סינמטק תל אביב, לציון 25 שנה למהומות סטונוול ואִפשר לציבור הרחב טעימות ממנות גורמה.
"הפסטיבל הגייסטרונומי" נתן את ההשראה להקמת פסטיבל "טעם העיר".
בין השנים 1995-1992 הוציא את ספר הבישול "רק אוכל טוב" בהוצאת מודן ועסק בעיצוב מזון לספרי בישול, התאמת מתכונים מתורגמים לישראל ("מדהור ג'עפרי-הבישול ההודי") ועיצוב מזון בצילומי פרסומות.
כמו כן השתתף בתוכניות בישול ברדיו, ובטלוויזיה בערוץ 6 לילדים.
בנוסף, התארח בתוכנית "לרדת בגדול".
‏דוידוב עוסק בהנחיית שפים לבישול מקסיקני מקצועי והטמעתו במטבח הישראלי המתחדש, כמו כן הוא מעביר סדנאות ייחודיות – כיתות אומן בשם "פיאסטה מקסיקנית".
הוא ביקר פעמים רבות במקסיקו, השתלם בבישול מקסיקני על גווניו, וכותב על אוכל מקסיקני ומתמחה במרכיביו והקשריו התרבותיים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאיתמר דוידוב:
קצרמר ישראלים
שפים ישראלים
להט"בים ישראלים

Exit mobile version