רמז – עזרה ופתרונות

אמרטו

כל מה שרצית לדעת על אמרטו:
אמרטו (מאיטלקית: Amaretto) הוא ליקר מריר-מתוק שמקורו באיטליה.
על אף שהוא ידוע כליקר בטעם שקדים, לעתים קרובות, שקדים אינם המרכיב העיקרי להכנת הליקר.
כבסיס לאמרטו משמשת תערובת של חרצני משמש, אפרסק ופירות דומים; ולעתים נוספים לה שקדים או תמצית שקדים (למעשה, במותגי האמרטו היוקרתיים ביותר אין בכלל שקדים או תמצית שקדים).
לתערובת מוסיפים לטובת השבחת הטעם תבלינים כמו וניל וטעמו הסופי דומה למרציפן.
אחוז האלכוהול בו הוא בדרך כלל כ-25%.
מקור שמו בעיבוד למילה האיטלקית "amaro", מר.
בתהליך הייצור של האמרטו מושרית עיסה של ליבתם של גלעיני המשמש באלכוהול (במקור ברנדי מענבים); ולאחר מכן נוספים לתערובת שנוצרת תבלינים וסוכר, ליצירת הטעם הסופי.
על פי מיתוס לא מבוסס, מקור הליקר בפונדק בעיירה סרונו שבלומברדיה.
ב-1525 השלים הצייר ברנרדינו לואיני ציור של חיי הבתולה הקדושה וקיבל את הליקר כחלק מתשורתו (על פי גרסה רומנטית יותר של האגדה: מנערת הפונדק אשר חשקה בו).

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאמרטו:
ליקרים
ליקר פירות

Exit mobile version