אספרסו


כל מה שרצית לדעת על אספרסו:
אספרסו הוא משקה מרוכז הנוצר מחליטה באמצעות הזרמת כמות קטנה של מים על סף רתיחה ובלחץ גבוה דרך קפה טחון היטב ודחוס.
בהשוואה לדרכי חליטת קפה אחרות, קפה הנחלט בשיטת האספרסו נוטה להיות בעל מרקם אחיד יותר, ריכוז גבוה יותר של חלקיקים וקצף רב יותר.
כתוצאה מהליך החליטה בלחץ, הטעמים והחומרים הכימיים בכוס אספרסו רגילה הם מאד מרוכזים, וזו גם הסיבה שאספרסו משמש כבסיס למשקאות קפה רבים אחרים, כגון לאטה, קפוצ'ינו, מקיאטו, מוקה, אפוגטו ואמריקנו.
יחס הקפאין ליחידת נפח משקה הוא גבוה יותר באספרסו מאשר ברוב משקאות הקפה האחרים.
לדוגמה, ריכוז הקפאין שבאספרסו גבוה מריכוז הקפאין שבקפה פילטר פי 1 ושני שליש לערך.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאספרסו:
קפה
משקאות