רמז – עזרה ופתרונות

ארטישוק

כל מה שרצית לדעת על ארטישוק:
ארטישוק (בעברית: קִנְרֵס; שמו המדעי Cynara scolymus ובאנגלית: Artichoke שם שהושאל לעברית בת ימינו) הוא ירק מאכל ממשפחת המורכבים.
הארטישוק מכונה גם חוּרְשָף (מערבית: خرشوف, ח'רשוף), אך אין לו קשר עם הסוג הבוטני חרשף.
כמו כן קיים בלבול בשמו עם הארטישוק הירושלמי שהוא מסוג "חמנית הפקעות".
שם נוסף לארטישוק הוא צ'ינר.
מוצאו של הארטישוק הוא אתיופיה, משם הוא עבר למצרים והתפשט בארצות אגן הים התיכון.
לארצות הברית הגיע הארטישוק עם המתיישבים הספרדים בשנת 1600, ותפס לעצמו מקום של קבע בעיר קסטרוויל (Catroville) שבקליפורניה, שם מגדלים 80% מאספקת הארטישוק לארצות הברית כולה.
האיטלקים מיצרים ממנו ליקר ממשפחת הביטר הנקרא צ'ינר (Cynar).
ב-100 גרם ארטישוק מבושל או אפוי יש רק 53 קלוריות, 2.
89 גרם חלבון, 0.
34 גרם שומן ו-8.
6 גרם סיבים תזונתיים‏.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לארטישוק:
מורכבים
ירקות

Exit mobile version