בואבום


כל מה שרצית לדעת על בואבום:
בואבום Boabom היא שיטה של מדיטציה בתנועה, הרפיה פעילה והגנה עצמית.
מורי השיטה מדגישים כי למרות שהתנועות הנלמדות באומנות זו יכולות לשמש ללחימה, המטרה המרכזית של התרגול הינה להעיר את המודעות הגופנית ולעזור לתלמיד להגיע לרמה אופטימלית של בריאות, אנרגיה וחיוניות.
שורשי השיטה והמקורות עליה מבוססת אמנות הבואבום מזוהות עם מסורת עתיקה שצמחה בטיבט בתקופה שלפני הבודהיזם.
למרות שטיבט אינה ידועה באמנויות לחימה, אלא יותר משויכת לבודהיזם, לאזור זה יש היסטוריה ארוכה בסוג זה של לימוד, הכולל שיטות ההאבקות כגון דוב-דוב (Dob-dob) וקהמבה (Khamba).
ישנם כותבים המכירים בהשפעות הטיבטיות על אמנויות הלחימה הסיניות וכמו כן על היוגה.
לימוד זה מתואר גם כמדע של התפתחות פיזית ומנטלית, טכניקה של ריפוי עצמי דרך תנועה, הרפיה, מדיטציה וצורות שונות של הגנה עצמית פיזית ופסיכולוגית.
ישנם מספר היבטים ייחודיים לבואבום המייחדים אותה משיטות אחרות הנהוגות כיום כתרגול פופולרי.
ראשית כל, בואבום היא שיטת לימוד מדורגת, מאופיינת בתבניות של תנועות העולות במורכבותן, בהן התלמיד לומד לשלוט צעד אחד בכל פעם.
כדי שהתלמידים יוכלו להבין ולהטמיע את הנלמד, השיטה נלמדת בהדרגה, לאט ובשיטתיות, ללא התקדמות מהירה ומסובכות מדי וללא חזרה הגורמת לשעמום יתר.
בית הספר לבואבום דוגל בפילוסופיה של הימנעות מגרימת נזק פיסי לגוף, דבר הדורש שלא יהיה כל מגע, לפיכך אין במהלך השיעור כל מגע בין התלמידים.
וכן מגע יוצר פחד, בעוד שהמטרה של התרגול הינה לחזק את הביטחון העצמי של כל אחד מהתלמידים.
בסופו של דבר, אין בבואבום כל תחרות או היררכיה, למעשה, השיעור מתוכנן כך שיעודד את ההיפך בדיוק: מהנה, נעים ומקום כיפי ללמוד כיצד להניע את הגוף ולמקד את המחשבה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לבואבום:
אמנויות לחימה
טיבט
מדיטציה