ביסק


כל מה שרצית לדעת על ביסק:
בִּיסְק (בצרפתית: Bisque) הוא סוג של מרק חלק, קטיפתי ומתובל מאוד.
מוצאו במטבח הצרפתי, ולרוב הוא מבוסס על רוטב מסונן ומתומצת מסרטנים.
הוא יכול להיות עשוי ממגוון פירות ים: לובסטר, סרטן, שרימפס או לנגוסטין (Crayfish).
לעתים, מרקים מוקרמים העשויים מירקות קלויים שעובדו למחית נקראים ביסק, הנפוצים שבהם הם קישואים, פטריות ועגבניות.
אולם השימוש אינו מדויק, ומרקים אלה אמורים להיקרא "מרקים מוקרמים".
הביסק הוצג לראשונה למטבח הצרפתי על ידי השף פרנסואה פייר לה וארן.
הכנת הביסק מאפשרת מיצוי של כל הטעמים מהסרטנים.
יש ביסקים המעובים באמצעות אורז אשר ניתן לסננו החוצה, כך נותר בביסק רק העמילן.
אפשרות אחרת היא להפוך את האורז למחית בשלב הסופי של ההכנה.
ביסק פירות ים מוגש באופן מסורתי בקערית או ספל נמוכים בעלי שתי ידיות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לביסק:
מרקים
המטבח הצרפתי
פירות ים