רמז – עזרה ופתרונות

ביצת מאה השנים

כל מה שרצית לדעת על ביצת מאה השנים:
ביצת מאה השנים או ביצת אלף השנים (בסינית: 皮蛋 , PinYin- Pídàn),הוא מעדן סיני שנעשה על ידי שימור ביצי ברווז, תרנגולת או שליו בתערובת של טיט, אפר, מלח, סיד וקליפות של גרגרי אורז במשך מספר שבועות או מספר חודשים, שבסיומם, הביצה מוכנה.
בסיום התהליך החלמון הופך לירוק כהה אפרפר ומרקמו דחוס וקרמי, החלבון הופך למרקם דמוי ג'לי וצבעו חום כהה ושקוף.
טעמה של הביצה עמוק ומלוח והיא נאכלת כשהיא חתוכה לפלחים או משמשת לתיבול מאכלים סינים שונים כמו למשל דייסת אורז (粥).

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לביצת מאה השנים:
קצרמר מזון
המטבח הסיני
מאכלי ביצים

Exit mobile version