בננה לוטי


כל מה שרצית לדעת על בננה לוטי:
בננה לוטי (בתאית: โรตีกล้วย, הגייה משובשת של בננה רוטי, עקב הגייה של "ל" במקום "ר" בתאית), הוא קינוח תאילנדי מפורסם, המבוסס על מאכל מהמטבח ההודי – רוטי.
בתאילנד הקינוח נפוץ כמאכל רחוב הנמכר מעגלות רוכלים, המכינים את הקינוח.
הרוטי נעשה מבצק דק מאוד המטוגן בחמאה על גבי פלטת מתכת.
על הבצק מונח מילוי, כגון בננה או מנגו.
הבצק מקופל מעל המילוי, מטוגן עד לחריכה קלה מכל צדדיו ומעליו מוזלף חלב מרוכז.
מילויים מקובלים נוספים הינם ביצה, חמאת בוטנים או מאכלי קארי שונים.
הרוטי מוגש מגולגל ועטוף בנייר או נחתך לריבועים ומוגש על צלחת קרטון.
בשווקים ובמסעדות מוסלמיות נמכר רוטי עם מילויים אחרים, כמו תירס (מתוק) או בשר עוף (מלוח).
רוטי ללא מילוי משמש כפיתה ל"ניגוב" או כחטיף נייטרלי.
למרות הפופולריות הגדולה שלו, הרוטי אינו מאכל תאילנדי מקורי.
מקורו בהודו, שם נוהגים לטגן אותו בשילוב של שמן וגהי (חמאה מזוקקת), מרכיב שכמעט אינו בשימוש בתאילנד.
מקור: https://he.
wikipedia.
org/w/index.
php?title=בננה_לוטי&oldid=16943598קטגוריות: המטבח התאילנדיבננה
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לבננה לוטי:
המטבח התאילנדי
בננה