חידה שאין לה תשובה קלה: פתרון תשחץ שהוא יותר מאתגר ממה שנדמה
היי כולם!
עבור חובבי תשחצים, אין הרגשה יותר ממלאת מזו של פיצוח ההגדרה הקשה במיוחד, זאת שגורמת לכם להרגיש שאתם עומדים להגיע לפתרון רגע לפני שאתם חוזרים לבדוק אותה שוב ובשוב. אחת מהסיבות שהופכות את תשחצי למכורים היא היכולת להשתמש בידע הכללי שלכם, במיומנויות הלשוניות שלכם ובטיפת יצירתיות בשביל להגיע לפיתרון המושלם. אבל מה קורה כשההגדרה עצמה היא חידה קטנה בתוך החידה הגדול, מדרגת קושי חדשה שדורשת מכם לחשוב מחוץ לקופסה?
היום אנחנו מתמודדים עם דווקא עם כזאת: הגדרה שהיא לא פשוט הגדרה, אלא שאלה עם טוויסט. היא אומרת "בשביל איזה משקה אני אחזור והוא ישתתק מסביב? (4,3)".
הטקסט הזה מלא בסימנים רמזים קטנים שצריך לפצח. האם מדובר במשקה שיש לו השפעה מיוחדת על סביבתו? אולי המשקה מוכר בשמות שונים במקומות שונים? או אולי יש להתחשב במילה "אחזור" בצורה מיוחדת? השאלות מתרבות, אבל זה הופך את האתגר למרגש יותר.
הדבר היפה בפתרון תשחצים הוא שהוא שיתוף פעולה בין שחקן לכותב. הכותב יוצר את האתגר, והשחקן עושה כל מה שביכולתו כדי לפצח אותו. במקרה זה, אני מאתגר אתכם לנסות לפתור את ההרכב המילולי הזה. מה הוא המשקה הסודי שבשבילו אנחנו "נחזור" ושישתתק מסביב?
הרגישו חופשיים לשתף את המחשבות שלכם בתגובות. האם הצלחתם לפצח את החידה? מה היו הטיפים שיעזרו לכם? אנחנו שמחים לקרוא את התגובות שלכם!
הפתרון לשאלה הזו יפורסם בתגובה הזו בתוך כמה ימים על ידי מי שיפתור אותה ראשון. האם אתם מגלים אתגר?