בשר חזיר


כל מה שרצית לדעת על בשר חזיר:
בשר חזיר הוא בשר לאכילה שהוכן מחזיר.
חלקים שונים של הבשר, בדומה לבשר בקר, הם צלעות, צוואר, סינטה, פילה, ירך וכולי.
סוגים שונים של בשר חזיר מעושן הם:

קותל חזיר (אנגלית: בייקון; גרמנית: שפֶּ‏‏ק) – נתח בשר חזיר מומלח מגב החיה, צדדיה או בטנה.
שִינְקֵן, "שִינְקֵה" או הַ‏אם – בשר ירך ואחוריים של חזיר, מעושן או מבושל.
פרושוטו – שוק וירך חזיר מומלחות ומיובשות (פירושוטו קרודו) או מבושלות (פירושוטו קוטו) בנוסח צפון איטליה.

במסעדות ישראליות המגישות בשר חזיר נהוג לעתים קרובות לכנות אותו "בשר לבן".
הדבר נובע מהטאבו שקיים בתרבות היהודית על אכילת בשר חזיר, טאבו שנובע מדיני הכשרות.
בסלנג עברי מכונה בשר החזיר במונח ההומוריסטי "בקר נמוך".
בשפת חז"ל החזיר מכונה בלשון נקייה "דבר אחר", כיוון שהוא נתפס כסמל לטומאה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לבשר חזיר:
בשר
חזיר