כל מה שרצית לדעת על גומבוץ:
גומבוץ (בהונגרית: Gombóc) הן כופתאות העשויות מבצק המוגשות במטבח ההונגרי כקינוח.
לגומבוץ מספר גרסאות, התלויות בזמינות הפירות ובעונות השנה: בקיץ ובסתיו כופתאות הבצק ממולאות בשזיפים (נקראות סילבש גומבוץ Szilvás Gombóc) או באפרסק (נקראות בָּרָצקוֹש גומבוץ Barackos Gombóc).
הכופתאות עשויות כדור בצק תפוחי אדמה, מבושל ברותחים ומגולגלת בפרורי לחם המטוגנים בחמאה ואבקת סוכר.
יש לנגוס בכופתאה בזהירות כיוון שהיא מלאה במיץ פירות רותח.
לעתים הכופתאות מוגשות ברוטב העשוי שמנת חמוצה.
בחודשי החורף ממולאות הכופתאות בריבת פובידל או שזיף מיובש שאת גלעינו מחליפה קוביית סוכר ויש גם גרסאות ממולאות קונפיטורה של דובדבנים.
כופתאות אלה דומות לכופתאות המַרילֵנקנדל (Marillenknödel) – בגרמנית: כופתאות משמשים, מהמטבח האוסטרי ולכופתאות הקניידלי המוגשות במטבח הצ'כי.
כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ Túros Gombóc) הן סוג כופתאה קלילה יותר, העשויה מקמח, סולת, ביצים וגבינה.
הכופתאות מבושלות במים ומוגשות מגולגלות באבקת סוכר (ולעתים גם בפרג).