רמז – עזרה ופתרונות

גלוטתיון

כל מה שרצית לדעת על גלוטתיון:
גְלוּטָתיון (באנגלית: Glutathione) הוא פפטיד קצר ונוגד חימצון חשוב.
שמו הכימי, לפי מונחון IUPAC, הוא
2-amino-5-{[2-[(carboxymethyl)amino]- 1-(mercaptomethyl)-2-oxoethyl]amino}-5-oxopentanoic acid
גלוטתיון בנוי משלוש חומצות אמינו – גלוטמט, ציסטאין וגליצין – ומכיל קשר פפטידי יוצא דופן בין קבוצת האמין של הציסטאין לבין קבוצת הקרבוקסיל שעל שרשרת הצד של הגלוטמט.
הגלוטתיון יכול להמצא במצב מחוזר, GSH, שבו קבוצת התיול (SH) יכולה להגיב עם רעלנים כדוגמת רדיקלים חופשיים, ולנטרל אותם על ידי העברת אלקטרון.
עם מסירת האלקטרון עובר הגלוטתיון למצב מחומצן,GSSG, בו שתי מולקולות נקשרות זו לזו בקשר דיסולפידי.
האנזים גלוטתיון רדוקטאז אחראי על חיזור גלוטתיון ממצבו המחומצן חזרה ל-GSH, שהוא המצב בו נמצא הגלוטתיון רוב הזמן.
בתאים של בעלי חיים הגלוטתיון המחוזר מצוי, במצב פיזיולוגי תקין (כשאין הרעלה), בריכוז של כ-5 מילימולר.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לגלוטתיון:
תרכובות ביוכימיות

Exit mobile version