גרוייר


כל מה שרצית לדעת על גרוייר:
גרוייר (Gruyère) היא גבינה שווייצרית הנקראת על שם העיירה גרוייר (Gruyères) שבשווייץ, ואשר מקורה במאה ה-12.
גרוייר היא גבינה צהובה מוצקה, רכה יותר וחלקה יותר מאשר הגבינה השווייצרית אמנטל (Emmental).
לגרוייר יש חורים קטנים יותר מאשר האמנטל, בערך בגודל אפונה.
זמן התיישנות הגבינה הוא בין 5 ל-12 חודשים.
לגבינה הצעירה טעם אגוזי והוא הולך והופך מורכב יותר עם ההבשלה.
בגבינת גרוייר בשלה נוצרים סדקים זעירים המקנים לה מרקם גרגיגי ייחודי.
הגבינה טובה במיוחד לאפיה כיוון שטעמה מובחן אך לא משתלט.
כן היא טובה לפונדו ומהווה חלק מהמתכון הקלאסי של מרק בצל צרפתי.
אין לבלבל בינה לבין הגבינה גרביארה, הפופולרית בעיקר ביוון.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לגרוייר:
קצרמר מזון
גבינות שווייצריות