גריסיני


כל מה שרצית לדעת על גריסיני:
גריסיני (באיטלקית: grissini) הם לחמים צרים יבשים וארוכים, בעלי צורת עיפרון המקובלים במטבח האיטלקי ומוגשים בראשית הארוחה כמתאבן.
מקורם של לחמים אלה בעיר טורינו שבאיטליה, בה הם יוצרו, ככל הנראה, החל מהמאה ה-14.
הגרסה המקורית, שנקראה grissino torinesi ("גריסינו טורינזי" – גריסיני מטורינו) עבה במעט מהגרסה המודרנית וארוכה יותר.
הגרסה המקובלת כיום והנפוצה ברחבי העולם היא ה-grissino stirato – הגרסיני העומד.
הגרסיני דומים ל"רוסקילטאס" (rosquilletas) שמספרד בצורתם ובטעמם.
עם ההגירה האיטלקית במאות ה-19 וה-20 הפכו הגרסיני למאכל המוגש הן במסעדות איטלקיות והן בפיצריות האיטלקיות שנפוצו ברחבי העולם, ואחד מסימני ההיכר של המטבח האיטלקי (יחד עם הפיצה, הפסטה והצ'באטה).

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לגריסיני:
המטבח האיטלקי
לחם