רמז – עזרה ופתרונות

גרנאש

כל מה שרצית לדעת על גרנאש:
גרנאש (בספרדית: Granacha, בקטלונית: Garnatxa) הינו אחד מענבי היין האדומים הנפוצים בעולם.
הזן מאופיין בהבשלה מאוחרת יחסית, שהופכת אותו למתאימה לאקלים חם ויבש, כגון זה המצוי בספרד ובדרום צרפת.
יינות גרנאש יהיו לרוב רכים, ובעלי אופי של תיבול ושל גרגרי-יער, ותכולת אלכוהול גבוהה יחסית.
בדומה לזנים אחרים: לקבלת יינות איכות מזן זה יש צורך בבקרה על היבולים, שכן יבולים גדולים מידי עשויים להניב יינות עניים בטאנין וללא חומציות מספקת.
לעתים קרובות משמש הגרנאש כחלק מממסך ביחד עם זנים אחרים כגון סירה, קריניאן וסינזאו.
הגרנאש הוא זן דומיננטי ברוב יינות עמק הרון שבצרפת, שם הוא מרכיב לרוב מעל 80% מהממסך.
באוסטרליה הזן משמש לעתים קרובות בממסך המכונה GSM – על שם שלושת הזנים המרכיבים אותו: גרנאש, סירה ומורבדה.
הגרנאש משמש גם לייצור יינות רוזה בצרפת ובספרד, כאשר המפורסם שבהם הוא הרוזה ממחוז טאוול (Tavel) שבקוט דו רון.
מקור הזן הוא ככל הנראה באראגון שבספרד, אולם לפי תאוריה אחרת מקורו באי האיטלקי סרדיניה.

אשכולות ענבי גרנאש

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לגרנאש:
קצרמר מזון
זני ענבים

Exit mobile version