רמז – עזרה ופתרונות

דאשי

כל מה שרצית לדעת על דאשי:
דּ‏ָ‏אשִי (ביפנית: 出汁, だし) הוא סוג של מרק המשמש כבסיס לרטבים ומרקים אחרים במטבח היפני.
הדאשי אחראי על הטעם האותנטי הבסיסי של מגוון מאכלים יפניים, ביניהם מרקי מיסו למיניהם, מרקי ציר צלולים, ציר אטריות יפניות ועוד נוזלים הדורשים בישול איטי על סף רתיחה.
צורתו הנפוצה של הדאשי היא ציר או נוזל הנוצר מהרתחת אצות קומבו ושבבי דג פלמודה ממשפחת המקרלים.
דאשי טרי אינו נפוץ היום גם ביפן.
רוב האנשים משתמשים בדאשי להכנה מהירה, המגיע בצורה של נוזל או גרגרים קטנים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לדאשי:
קצרמר מזון
המטבח היפני
מרקים

Exit mobile version