דו-סוכר


כל מה שרצית לדעת על דו-סוכר:
דו-סוכר (בלועזית: דיסכריד – disaccharide) הוא פחמימה המורכבת משתי מולקולות של חד-סוכר.
הדו־סוכרים נוצרים לרוב על ידי ריאקציות דחיסה (קונדנסציה) של חד-סוכרים.
סיווגם מתבצע על פי מולקולות החד-סוכר שמהן הם בנויים ועל פי טיב הקשר בין שתי אבני הבניין – מספרי הפחמנים המחוברים והאיזומריה – אלפא או בטא.
ניתן לפרק דו-סוכר לחד-סוכרים המרכיבים אותו על ידי הידרוליזה.
בדומה לחד-סוכרים, הדו-סוכרים הם לרוב מתוקים, מסיסים ומתגבשים.
חלקם מתקבלים כתוצאה מפירוק רב-סוכרים.
הדו-סוכרים הנפוצים בטבע הם:

סוכרוז (סוכר לבן) – מורכב ממולקולת גלוקוז ומולקולת פרוקטוז.
לקטוז (סוכר חלב) – מורכב ממולקולת גלוקוז ומולקולת גלקטוז.
מלטוז (סוכר לתת) – תוצר פירוק של תאית המורכב משתי מולקולות גלוקוז המחוברות בקשר 1-4 אלפא.
טרהלוז – מצוי במספר פטריות ומורכב משתי מולקולות גלוקוז המחוברות בקשר 1-1 אלפא.
צלוביוז – תוצר פירוק עמילן המורכב משתי מולקולות גלוקוז המחוברות בקשר 1-4 בטא.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לדו-סוכר:
סוכרים