כל מה שרצית לדעת על האוניברסיטה הפתוחה:
האוניברסיטה הפתוחה (האו"פ) היא אחת מתשע האוניברסיטאות בישראל המוכרות על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
ייחודה של האוניברסיטה הפתוחה בקבלתו ללימודי תואר ראשון של כל אדם, ללא הצגת תעודות על לימודים קודמים וללא בחינות קבלה, ובקיום לימודים בשיטה של אוניברסיטה פתוחה (למידה מרחוק), כך שבעוד שבשאר האוניברסיטאות הלמידה בכיתה מתבצעת, ככלל, שישה ימים בשבוע, הרי שבאוניברסיטה הפתוחה מתכונת הלמידה בכיתה בקורס מסוים היא אחת לשבועיים או אחת לשבוע.
הקבלה ללימודים באוניברסיטה הפתוחה אמנם אינם דורשים בחינות קבלה אך כדי לקבל תואר אקדמי על הסטודנט לעמוד בהצלחה במהלך לימודיו בבחינות בקורסים ולעמוד בדרישות הסף של ידיעת השפה האנגלית.
ללימודי תואר שני, דרישות הקבלה דומות למקובל בשאר האוניברסיטאות.
האוניברסיטה הפתוחה הוקמה ב-14 באפריל 1974, וב-17 באוקטובר 1976 החלו הלימודים בה.
האוניברסיטה הוקמה כדי לאפשר קבלת תואר ראשון לאנשים שאינם יכולים לעשות זאת במסגרת אוניברסיטה רגילה, מסיבות של חוסר זמן (אנשים עובדים או הורים), חוסר יכולת הגעה לכיתה (מסגרת צבאית), חוסר תעודת בגרות, וכן לישראלים ודוברי עברית הדרים מדור של קבע מחוץ לישראל ורוצים, לפחות חלקית, ללמוד בעברית.
כמו כן יכולים ללמוד בה גם תלמידי תיכון בעלי מוטיבציה, במקביל ללימודיהם בבית-הספר, לעתים בכפוף לציוניהם, ולהשלים קורסים אקדמיים אשר יעמדו לזכותם אחר כך, בדרכם האקדמית האפשרית, באוניברסיטה הפתוחה, או באוניברסיטה אחרת.
בשנת 2012 הגה שר החינוך דאז, גדעון סער, תוכנית המקדמת יוזמה זו.
מלבד מסלולי הלימודים לתואר ראשון, קיימים באוניברסיטה הפתוחה גם מסלולים ללימודי תואר שני בכמה תחומים, מסלול ללימודי הנדסת תעשייה וניהול[דרושה הבהרה], וכן מסלול הסבה לבעלי תואר ראשון ללימודי רפואה מקוצרים.
בנוסף ללימודים עצמם, יש הרואים באוניברסיטה הפתוחה "כלי סינון" עבור אוניברסיטאות האחרות.
מועמדים שאינם יכולים להתקבל לאוניברסיטאות אחרות בדרך הרגילה, יכולים להתקבל אוטומטית בעזרת "אפיקי המעבר" שקיימים מהאוניברסיטה הפתוחה לשלל מסלולים במוסדות האחרים, אם יעמדו בתנאי האפיק (הרכב קורסים וציוניהם שמוגדרים מראש עבור כל אפיק).
מי שמתקבל לאוניברסיטה על בסיס אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה, ממשיך לימודיו לרוב היישר מהשנה השנייה ללימודים במסלול.