כל מה שרצית לדעת על הבחירות הכלליות בבריטניה (2010):
הבחירות הכלליות בבריטניה התקיימו ב-6 במאי 2010, ובהן נבחר "פרלמנט תלוי" (Hung Parliament), ללא רוב מוחלט לאחת המפלגות, לראשונה מאז 1974.
ב-6 באפריל 2010 הכריז ראש הממשלה גורדון בראון על הבחירות הצפויות, לאחר שנפגש עם המלכה אליזבת, וזו אישרה את פיזור הפרלמנט הבריטי.
המפלגות העיקריות, שהתמודדו בבחירות היו מפלגת הלייבור, שהחזיקה בשלטון מאז 1997, בראשות ראש הממשלה גורדון בראון, שכיהן בתפקיד משנת 2007, המפלגה השמרנית, בראשות דייוויד קמרון, והמפלגה הליברל-דמוקרטית בראשות ניק קלג.
מערכת בחירות זו התקיימה כחמש שנים לאחר מערכת הבחירות הקודמת, שהתקיימה ב-5 במאי 2005.
בין הנושאים שעמדו במרכז מערכת הבחירות היו התמודדות הממשלה עם תוצאות המשבר הכלכלי העולמי, השחיתות במערכת הפוליטית הבריטית (לאור שערוריית החזר ההוצאות של חברי פרלמנט שהתגלתה כשנה לפני הבחירות), ומעורבותה של בריטניה במלחמת אפגניסטן ובמלחמת עיראק.
במסגרת מערכת בחירות זו התקיימו לראשונה בבריטניה עימותים טלוויזיוניים בין שלושת המועמדים הבולטים.
15 באפריל 2010 – עימות ראשון, שהתמקד במדיניות פנים;22 באפריל 2010 – עימות שני, שהתמקד ביחסים בינלאומיים;29 באפריל 2010 – עימות שלישי, שהתמקד בכלכלה ובמיסוי.
הופעתו המוצלחת של ניק קלג בעימות הראשון, הקפיצה את מעמדה של המפלגה הליברל דמוקרטית בסקרים, שאף הראו לזמן קצר כי היא עוברת את מפלגת הלייבור ומתקרבת למפלגה השמרנית מבחינת מספר הקולות.
למרות זאת, בשל שיטת הבחירות האזורית, קבלה מפלגה זו מספר מושבי פרלמנט קטן בהרבה משתי המפלגות הגדולות, אך היוותה לשון מאזניים ולאחר הבחירות אף הצטרפה לממשלה בראשות קמרון.