רמז – עזרה ופתרונות

הביטחון הלאומי (הרשות הפלסטינית)

כל מה שרצית לדעת על הביטחון הלאומי (הרשות הפלסטינית):
הביטחון הלאומי – הבטח"ל (בערבית: الأجهزة الأمنية في السلطة الفلسطينية), הוא אחד ממנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית שהוקמו בעקבות הסכמי אוסלו.
תפקידו המוגדר של הכוח הוא שמירה על יציבות הרשות והגנה עליה.
בפועל, היה המנגנון אמור להיות הגרעין לצבא הפלסטיני שיוקם כאשר תהפוך הרשות למדינה.
הביטחון הלאומי אמור היה להיות אחראי על רוב המשימות בגבולות שטחי A ובתוך הערים הפלסטיניות ובעבר שיתף פעולה עם ישראל בשמירה על מחסומים, פטרולים ומשימות ביטחוניות משותפות.
לביטחון הלאומי שייכים גם משמר החופים והמשטרה האוירית (שצמחה מכוח 14).
המנגנון הוקם בעיקר על בסיס הקצונה הבכירה של מנגנוני אש"ף שהגיעה עם ערפאת מה"חוץ" (מגלות בתוניס ובמדינות ערביות נוספות) לאחר הסכמי אוסלו ורוב המגויסים היו מצבא שחרור פלסטין.
למרות גודלו של המנגנון, הוא איננו הבולט מבין מנגנוני הביטחון הפלסטיניים ומבחינה איכותית עולים עליו הן המודיעין הכללי והן הביטחון המסכל.
למרות שמערכת הביטחון הישראלית טוענת כי פעילים רבים מהמנגנון היו ועודם מעורבים בטרור, מעורבותו של המנגנון עצמו בטרור או בלחימה נגד צה"ל היא מינורית, ופחותה מכך עוד יותר מעורבותו של המנגנון בפעילות לסיכול טרור.
מאז הפיכת חמאס בעזה במהלך 2007, מתפקד המנגנון רק ביהודה ושומרון, כאשר למעשה אין למנגנון מפקד של כלל הרשות (כמו שהיה נהוג עד אז) ומפקד המנגנון באיו"ש, ד'יאב אלעלי, כפוף ישירות לממשלה ולנשיא אבו מאזן.
הביטחון הלאומי זוכה לתמיכה מצד ארצות הברית שאימנה את 7,000 אנשיו, בעיקר לפיזור הפגנות ולהתמודדות עם האופוזיציה האיסלאמית.
כחלק מתוכנית להגדיל את כמות השוטרים ל-40,000, אימנה ארצות הברית בשיתוף מדריכים אוסטרלים וירדנים שישה גדודים.
תוכנית האימונים נמשכה 19 שבועות והתבצעה במרכז האימונים של המשטרה הירדנית בסמוך לרבת עמון.
‏ על פי דוח של הקונגרס האמריקאי משנת 2010, השקיעה ארצות הברית, נכון לזמן כתיבת הדוח, 392 מיליון דולר בהכשרת הכוחות הפלסטיניים.


נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות להביטחון הלאומי (הרשות הפלסטינית):
קצרמר מדע המדינה
מנגנוני הביטחון הפלסטיניים

Exit mobile version