רמז – עזרה ופתרונות

הורילקה

כל מה שרצית לדעת על הורילקה:
הוֹרִילקַה (אוקראינית: горілка; רוסית: горилка או горелка) היא וודקה אוקראינית.
הורילקה מזוקקת לרוב מדגן, מתפוחי אדמה או מקליפותיהם.
בשפה האוקראינית משמשת המילה גם לציון כהילים מזוקקים חזקים אחרים, כוויסקי.
הורילקה מזוקקת באופן ביתי קרויה בשם "סמוהון".
הורילקה בדרך כלל מתובלת ועזה יותר בטעמה מוודקה רוסית.
כיום מיוצרת הורילקה באופן מסחרי, אך באופן מסורתי יוצרה בבית במגוון סוגים: "נליבקה" ו"ספוטיקאץ'" מבוססי חליטת הפירות, "מלינבקה" העשויה מפטל, "טרטוחה" (תות שדה), "אגרוסיבקה", "טרניבקה" ו"קליניבקה" מפירות יער שונים, "שיפשיניק" מניצני וורדים, "זובריבקה", "וישניאק" (דובדבנים), "סליביאנקה" (שזיפים), "מורליבקה" (אפרסקים) וסוגים רבים נוספים.
מין ידוע במיוחד של הורילקה הוא ה"פרצובקה", אשר מושרים בה פלפלים אדומים חריפים שלמים, המקנים לה טעם חריף עד למאד.
רוב סוגי ההורליקה מיושנים במשך שבועות עד מספר חודשים, עם הפרי המקנה להם טעם.
לאחר מכן מסננים את הנוזל ומבקבקים אותו.
ישנם אופני הכנה בהם מעמידים את הבקבוקים על גג הבית, לשם הלבנת המשקה בקרינת אולטרה סגול מהשמש.
אחרים מוסיפים סירופ מתוק לתסיסה שנייה והפקת אלכוהול רב יותר.
אופן מסורתי ומעניין של איטום כלי ההורילקה הוא אפייתה בכד חרס עם "מכסה" בצק, המכונה "זפיקנקה" או "פלנקה".

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות להורילקה:
וודקה
המטבח האוקראיני

Exit mobile version