הל


כל מה שרצית לדעת על הל:
הל (קרוי גם קרדמון, שם מדעי: Elettaria cardamomum), הוא צמח תבלין ממשפחת הזנגביל, המשמש לתיבול קפה ותבשילים שונים.
הוא מופיע בתערובות תבלינים שונות כגון גאראם מסאלה וחוויאג'.
צמח הקרדמון הוא רב שנתי בעל עלים גדולים, ולמעשה ישנם שלושה צמחים שונים הקרויים הל: הל ירוק (מכונה גם 'הל אמיתי'), הל שחור, והל אפריקאי.
מקורו של ההל בדרום הודו ובסרי לנקה, והוא מגודל גם בדרום מזרח אסיה וגוואטמלה.
הל היה אחד מהתבלינים בהם סחרו הנבטים.
הל משמש גם ברפואה עממית בכל רחבי אסיה, ובמסורות עממיות של תרופות הסבתא.
ומיוחסות לו התכונות: מחטא, נוגד עווית, מרפה שרירים, מאלחש, מכייח, מניע ומייבש ליחה, מעורר חיסון, משפר עיכול, מעורר תיאבון, נוגד גזים, מקדם וסת ועוד.
כמו כן, הוא משמש לדחיית נמלים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות להל:
זנגבילאים
תבלינים
צמחי מרפא
קצרמר מזון