הנבטה


כל מה שרצית לדעת על הנבטה:
הנבטה (Sprouting) היא הנוהג לתת לזרעים לנבוט כדי לאכול אותם (בצורה גולמית או מבושלת) או כדי לגדל אותם לצמחים.
הזרעים שנבטו נקראים נבטים או נבטוטים.
הם אמורים להיות בעלי ערך תזונתי גבוה יותר יחסית לזרעים משום שאחוז חומרי התשמורת שקיים בזרע המקורי ירד וחומרים אחרים, כמו ויטמינים וחלבון, שנמצאים בזרע הופכים להיות זמינים יותר לעיכול.
הנבטים הם מרכיב מרכזי של אוכל גולמי במאכלים ממזרח אסיה, ובתזונה טבעונאית.
הנבטה יכולה להיות גם פעילות מהנה ומעשירה עבור ילדים.
יתרונות ההנבטה כוללים גישה לערך תזונתי גבוהה כמו גם החסכון באנרגיה על בישול.
חסרון מרכזי שלה הוא שתהליך ההנבטה הוא מצע לגדילת חיידקים.
צריכה של נבטים גולמיים שגודלו בהנבטות מסחריות הובילה לכך שבמשך העשורים האחורנים דווחו עשרות מקרים של הרעלות, בחיידקי אי.
קולי וסלמונלה שחלקן הסתיימו במוות.
כמו כן, הנבטה ביתית דורשת זמן וידע.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות להנבטה:
מזון
חקלאות