רמז – עזרה ופתרונות

ויסקי סאוור

כל מה שרצית לדעת על ויסקי סאוור:
וויסקי סאוור (מאנגלית: Whisky sour) הוא קוקטייל קלאסי על בסיס ויסקי, נהוג להכינו מויסקי אמריקני (בורבון) או כל ויסקי אחר.
כדי להכין את הקוקטייל נהוג למזוג לשייקר כ-45 מ"ל ויסקי וכ-45 מ"ל תערובת סאוור אל שייקר עם מעט קרח, לנער היטב ולמזוג לכוס אולד פאשן.
נהוג להוסיף סטירר וקשית ופרוסת לימון לשם קישוט.
בגרסה נוספת מכינים את הקוקטייל מבורבון או כל ויסקי אחר, ובגרסה זו הוא מורכב מכ-60 מ"ל ויסקי, כ-30 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי ומעט סוכר, את המרכיבים נהוג לנער היטב עם גרוס בשייקר ולהגיש בכוס ויסקי ("אולד פאשן") עם קרח גרוס במגרסת קרח.
בוריאציה המוקצפת של הקוקטייל מוסיפים למרכיבים גם כמה טיפות חומר מקציף כמו חלבון ביצה, ובגרסה זו הוא נקרא "וויפד וויסקי סאוור" ("Whipped whisky sour"), או בארצות הברית "בוסטון סאוור" ("Boston Sour").
את הקוקטייל מקשטים לעתים בפרוסת לימון או בדובדבן מסוכר או בשניהם.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לויסקי סאוור:
קצרמר משקאות
קוקטיילים

Exit mobile version