רמז – עזרה ופתרונות

חומצה בוטירית

כל מה שרצית לדעת על חומצה בוטירית:
חומצה בוטירית או חומצה בוטנואית הינה חומצה קרבוקסילית בעלת המבנה CH3CH2CH2-COOH.
זהו נוזל שמנוני שקוף, מסיס במים, באתנול ובאתר.
ניתן להפריד את החומר מהפאזה המיימית על ידי המסת מלחים כדוגמת סידן כלורידי.
לחומצת חמאה ריח חריף ולא נעים של רקבון ובעלת טעם חריף ומר המאופיין בטעם לוואי מתקתק, בדומה לאתר.
החומצה הבוטירית נוצרת באופן טבעי בתהליך ההחמצה של חמאה, ומכאן שמה (חמאה ביוונית: βουτυρος).
החומצה גם נמצאת באופן טיפוסי בקיבה וממנה נובע ריחו החריף של הקיא.
בני אדם מסוגלים להבחין בריח ובנוכחות החומצה באוויר בריכוזים העולים על עשרה חלקים למיליון (ppm).
חומצה בוטירית היא חומצת שומן הנמצאת בצורה של אסטרים בשומן מהחי ושמנים מהצומח.
הגליצריד של חומצה בוטירית מהווה בין 3% ל- 4% מחמאה.
כשחמאה נהית מעופשת, החומצה משתחררת מהגליצריד על ידי הידרוליזה, דבר שגורם לריח הרע.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לחומצה בוטירית:
קצרמר כימיה
חומצות קרבוקסיליות

Exit mobile version