חומר משמר


כל מה שרצית לדעת על חומר משמר:
חומר משמר הוא הכינוי למספר חומרים הנמצאים בשימוש תעשייתי בדרך כלל, שביכולתם להאריך את הזמן בו המזון נותר טרי.
קיימים שני סיווגים ל"חומר משמר"; סוג אחד הוא אותם חומרים משמרים המונעים את חימצונו המהיר של המזון וסוג שני הוא אותם חומרים משמרים אשר מקשים על התמיינותם של מיקרואורגניזמים בתוכו.
בקהילה המדעית ישנה אוכלוסייה מסוימת של מדענים המביעים הסתייגות משימוש תעשייתי בחומרים משמרים; הן מתכונותיהן הביוכימיות של חומרים מסוימים כאלו, והן מפיקוח לקוי אפשרי, לעתים, על התעשיינים המשתמשים בהם.
מולקולות שונות של חומר משמר עשויות להיות ממשפחות כימיות שונות כמו חומצות שונות, ניטריטים, ניטראטים, פוספטים, וכן חומרים שמקורם בפטריות או בחיידקים.
חומרי שימור נפוצים הם גופרית דו-חמצנית (E220) (בעיקר ביינות) ומלחי סורבט, מטה-ביסולפיט, פורמאט ובנזואט של אשלגן, סידן, נתרן, ויטמין E וחומרים סינתטיים המקשים על חימצון.
טכנית, אפשר להשתמש גם באנטיביוטיקה כחומר משמר (בפרט אנטי-אורגניזמי) אולם הדבר אסור עבור מרבית המוצרים במרבית המדינות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לחומר משמר:
שימור מזון