טאבולה


כל מה שרצית לדעת על טאבולה:
טאבוּלה (בערבית: تبولة, תעתיק מדויק: "תבולה") היא מאכל ים-תיכוני, אשר מוגש לרוב במסעדות מזרחיות כחלק ממבחר המתאבנים.
המרכיבים הראשיים שלו הם בורגול, פטרוזיליה קצוצה, עלי נענע, עגבנייה, בצל, עשבי תיבול, מיץ לימון ותבלינים שונים אחרים, שבדרך כלל כוללים פלפל שחור, קינמון ופלפל אנגלי.
בלבנון ובסוריה, שם הומצא המאכל, אוכלים אותו לעתים קרובות בעזרת עלי חסה ערבית (סוג של חסה בעלת עלים גדולים).
הטאבולה פופולרית גם בברזיל וברפובליקה הדומיניקנית בהשפעת המהגרים הערביים שעברו לשם.
בארצות הברית מוגשת הטאבולה לפעמים כמטבל.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לטאבולה:
קצרמר מזון
המטבח הערבי
המטבח הים תיכוני
המטבח הלבנוני
המטבח הפלסטיני
מתאבנים
סלטים