טום יאם


כל מה שרצית לדעת על טום יאם:
טום יאם (בתאית: ต้มยำ) הוא מרק פופולרי במטבח התאילנדי, ואחד המאכלים המפורסמים ביותר במטבח זה.
מרק זה ידוע בטעמו החריף – חמוץ בשל התבלינים הרבים שהוא מכיל.
המרק מכיל למון גראס, קאפיר לימוני, גאלאנגל, בצלצלי שאלוט, מיץ לימית, רוטב דגים, תמרהינדי ופלפלי צ'ילי קצוצים.
יש המוסיפים למרק עלי כוסברה.
גרסאות של מרק זה יכולות לכלול חסילונים ("טום יאם גונג"), בשר עוף ("טום יאם קאי"), דגים ("טום יאם פלה") או מאכלי ים ("טום יאם טאלאי" או "טום יאם פו טאק").
גרסה הנקראת "טום יאם נאם קון" (ต้มยำน้ำข้น) מכילה חלב קוקוס וחסילונים, וגרסה הנקראת "טום קלונג" מכילה ריבת פלפלי צ'ילי (המכונה "נאם פריק פאו" – น้ำ้พริกเผา).
קיימת משחה תעשייתית המיוצרת על ידי טיגון כל מרכיבי המרק.
משחה זו מאפשרת הכנה מהירה של המרק באמצעות הוספת מים בלבד.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לטום יאם:
קצרמר תאילנד
מרקים
המטבח התאילנדי