טמלה


כל מה שרצית לדעת על טמלה:
טמלה (הומר לאנגלית מ-tamales, צורת הרבים לTamal‏ [ta'mal] בספרדית; מנאוואטל, tamalli) הוא מאכל מסורתי מסו-אמריקאי המורכב ממסה (בצק עמילני, בדרך כלל מבוסס תירס) שמאודה או מבושלת בעטיפת עלי בננה.
לא נהוג לאכול את העטיפה והיא נזרקת לפני האכילה.
טמלה יכול להיות ממולא בבשר, גבינות, פירות, ירקות, צ'ילי ולמעשה כל דבר.
המילוי עשוי להיות מתובל או לא מתובל.
ישנם עקבות היסטוריים לטמלה עוד בימי שבט המאיה, אשר הכינו אותם עבור משתים עוד בימי התקופה הפרה-קלאסית של בני המאיה (250 – 1200 לפנה״ס).
בני המאיה קראו גם לטורטייה וגם לטמלה באותו השם, utah.
ייתכן שמקורו של הטמלה במסו-אמריקה עתיק עד כדי 5000 – 8000 לפנה״ס.
האצטקים, בני המאיה, ולפניהם הטולטקים והאולמקים, השתמשו בטמלה כאוכל נוח לנשיאה, ששימש לעתים עבור צבאותיהם ולעתים עבור ציידים ומטיילים.
שימוש בטמלה דווח באימפריית האינקה הרבה לפני שהכובש הספרדי ביקר בעולם החדש.
הגיוון בשפות הילידים במסו-אמריקה הוביל ליצירת מילים מקומיות רבות לתיאור הטמלה, חלקן בשימוש גם היום.
צורת היחיד של Tamales בספרדית היא tamal.
המילה האנגלית ״טמלה״ היא גזירה לאחור של tamales.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לטמלה:
מאכלים