טמפה (מאכל)


כל מה שרצית לדעת על טמפה (מאכל):
טמפה (témpé) הוא מוצר סויה שמקורו בג'אווה שבאינדונזיה.
מכינים אותו בתהליך התססה מבוקרת של פולי סויה.
טמפה הוא מוצר שמבוסס על פולי הסויה השלמים ולכן מכיל הן חלבון והן סיבים תזונתיים.
הטמפה מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות.
להכנת טמפה שוברים תחילה את פולי הסויה, משרים אותם במים עד שהם מתרככים, ומבשלים אותם.
אחרי הבישול מסננים את המים ואז מוספים להם נבגים של פטריה בשם Rhizopus oligospours.
על הגוש לשהות למשך כעשרים וארבע שעות באינקובטור ליצור טמפה, שם נשמרת טמפרטורה של כשלושים מעלות, הנדרשת לגדילת הפטריה.
הפטריה גדלה על פני פולי הסויה וקושרת אותם יחד לבלוק אחד.
הטמפה נפוץ בארצות הברית ואירופה מאז שנות השבעים של המאה העשרים ונמכר גם בישראל.
‏טמפה מכינים כפרוסות שחותכים מהגוש ומבשלים על ידי טיגון, צליה, או אפיה; או לחלופין מפוררים את הטמפה ומטגנים עם תוספות שונות.
טמפהערך תזונתי ל-100 גרם (בממוצע)מים59.
65 ג'קלוריות193 קק"לחלבונים18.
54 ג'פחמימות9.
39 ג'שומן10.
80 ג'כולסטרול0 מ"גויטמיניםויטמין A0 מק"גויטמין B10.
078 מ"גויטמין B20.
358 מ"גויטמין B32.
640 מ"גויטמין B60.
215 מ"גויטמין B924 מק"גויטמין C0 מ"גברזל2.
70 מ"גסידן111 מ"גמגנזיום81 מ"גזרחן266 מ"גאשלגן412 מ"גנתרן9 מ"גמקור: משרד החקלאות האמריקאי‏
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לטמפה (מאכל):
קצרמר מזון
מאכלים
המטבח האינדונזי
מוצרי סויה