כדור הרעם (סרט)


כל מה שרצית לדעת על כדור הרעם (סרט):
כדור הרעם (באנגלית: Thunderball; ‏ 1965) הוא הסרט הרביעי בסדרת סרטי הריגול ג'יימס בונד, אחרי ד"ר נו (1962), מרוסיה באהבה (1963) וגולדפינגר (1964), והרביעי בו כיכב שון קונרי כסוכן MI6 הבדוי ג'יימס בונד.
זהו עיבוד לרומן הנושא אותו שם שכתב איאן פלמינג, שמצידו ביסס אותו על תסריט מקורי אותו כתב עם ג'ק ויטינגהם.
במאי הסרט הוא טרנס יאנג והתסריט נכתב בידי ריצ'רד מייבאום וג'ון הופקינס.
הסרט מתאר את משימתו של בונד למצוא שתי פצצות אטומיות שנגנבו מנאט"ו בידי ארגון ספקטר (SPECTRE), שמחזיק אותם תמורת כופר של £100 מיליון ביהלומים, כתנאי לכך שהוא לא ישמיד עיר גדולה בארצות הברית או באנגליה (בשלב מאוחר בסרט מתברר שמדובר במיאמי).
חיפושיו של בונד מובילים אותו לאיי הבהאמה, שם הוא פוגש את אמיליו לארגו, שחקן קלפים שתום-עין, שהוא מספר שתיים בארגון ספקטרה.
בונד נעזר ב-CIA ובפילגשו של לארגו, החקירה שלו מגיעה לשיאה בקרב תת-מימי עם שכירי החרב של לארגו.
הסרט היה כרוך בהפקה מסובכת, עם ארבע יחידות הסרטה נפרדות, כשרבע מהסרט מורכב מסצינות תת-מימיות.

כדור הרעם היה נושא לריב משפטי ב-1961 כשקווין מקלורי וג'ק ויטינגהם שותפיו של איאן פלמינג, תבעו אותו זמן קצר אחרי שהוא פרסם את הרומן פרי עטו כדור הרעם, בטענם שהוא התבסס על תסריט שהשלושה כתבו במשותף לפני כן בניסיון כושל לעבד לקולנוע את ג'יימס בונד.
התביעה יושבה מחוץ לבית המשפט ואלברט ברוקולי והארי זלצמן, שחששו מסרט מתחרה של מקלורי, נאותו שהוא ישמור על זכויות מסוימות על הסיפור, העלילה והדמויות.

הסרט נחל הצלחה, הכניס סכום של $141.
2 מיליון דולר ברחבי תבל, ‏ כשהוא עלה על הכנסות שלושת הסרטים הקודמים בסדרת בונד ושבר שיאים בקופות בשבוע הראשון להקרנתו בצרפת ואיטליה.
ב-1966 זכה ג'ון ג'ון סטירז בפרס האוסקר לפעלולים מיוחדים (the Academy Award for Best Visual Effects) ומעצב ההפקה, קן אדם היה מועמד לפרס באפט"א.
‏ ‏ כדור הרעם הוא הסרט השני המצליח ביותר כספית בסדרה (לפני סקייפול שגרף יותר ממיליארד דולר) ובהתחשב באינפלציה הכניס סכום המקביל ל-$966.
4 לפי שער ההמרה של 2008.
למרות היותו הצלחה פיננסית, כדור הרעם זכה לביקורות מעורבות מהמבקרים.
חלק מהמבקרים והצופים היללו אותו וראו אותו כתוספת מבורכת לסדרה, בעוד אחרים התלוננו על קטעי הפעולה התת-מימיים המונוטוניים וחוזרים ונשנים ועל כך שהסרט היה ארוך יתר על המידה.
ב-1983, הפיצו האחים וורנר את הרימייק לעולם אל תאמר לעולם לא.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לכדור הרעם (סרט):
סרטי ג'יימס בונד
סרטי 1965
סרטים העוסקים במלחמה ונשק גרעיני