כל מה שרצית לדעת על כדור שוקולד:
כדורי שוקולד הם קינוח נפוץ , אשר אהוב בעיקר על ילדים.
הכנתם קלה כך שהם קינוח אידאלי להכנה משותפת עם הילדים שעתידים לאכלו.
המתכון הבסיסי כולל ביסקוויטים מפוררים, מעורבים בקקאו (לעתים גם מעט קפה), חלב, סוכר ושמן.
מהתערובת יוצרים כדורים ומגלגלים אותם בפירורי קוקוס או בסוכריות זעירות.
למתכון הבסיסי קיימים שיפורים רבים – ניתן להכין קרם חם ולצקת אותו על הביסקוויט המפורר, כך שקל יותר ליצור עיסה הנוחה לעיבוד.
הקרם החם עשוי להיות קרם פשוט של קקאו, מרגרינה וחלב או קרם מעודן יותר משוקולד משובח ושמנת או חמאה.
גם את הביסקוויט ניתן להחליף במוצר איכותי יותר, למשל עוגת שוקולד.
את הציפוי ניתן לגוון, ולהחליף באבקת קקאו או בשברי פיסטוק, אגוזים או שקדים.
את כדורי השוקולד המוכנים רצוי לקרר מספר שעות לפני ההגשה.
צורת ההגשה השגרתית היא כדורים שגודלם כשל כדור פינג פונג.
ניתן ליצור כדורים קטנים או גדולים יותר.
ניתן גם ליצור "נקניק" שוקולד, ולאחר הקירור לחתוך ממנו פרוסות דקות.
את גרסת הנקניק אפשר להקפיא כדי לקבל גרסה קשה וקרה יותר של הקינוח.
סוג אחר של כדורי שוקולד הוא קינוח מהמטבח הצרפתי המיועד למבוגרים – טראפלס.
טראפלס עשויים משוקולד, שמנת וחמאה ללא ביסקוויט או מוצר בצק אחר, כך שהם מעודנים יותר.
מכיוון שנהוג להכינם משוקולד מריר משובח ולעתים להוסיף גם מרכיב אלכוהולי, הם פחות מתאימים להגשה לילדים.
ישנה גם גרסה פרווה המספקת קינוח עשיר לארוחה בשרית כשרה.