רמז – עזרה ופתרונות

כרוב על

כל מה שרצית לדעת על כרוב על:
כרוב עלים (שם מדעי: Brassica oleracea acephala; באנגלית: Kale, ידוע גם בשמות קֶייל, כרוב על, או עלי כרוב מסולסלים) הוא תת-מין של כרוב הבר.
זהו ירק בעל עלים ירוקים או סגולים, ולאותו סוג משתייכים גם כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי, לפת, לפתית ועוד.
זנים מתורבתים מסוימים של קייל נפוצים כירק מאכל, ואילו זנים מתורבתים אחרים נפוצים כצמח נוי.
כרוב עלים מכונה גם "כרוב על", וזאת בשל ערכיו התזונתיים הגבוהים.
ירק זה עשיר במיוחד בבטא-קרוטן, ויטמין K, ויטמין C, וסידן.
ניתן להגישו מטוגן, מאודה, מבושל או טרי.
לירק טעם דומה לכרוב או לברוקולי, אך טעמו מריר מהם, ולכן לא נהוג לאוכלו טרי ללא ליווי של ירק אחר.
כרוב עלים לנוי בשני מופעים נפוציםעלי כרוב עלים מטוגנים, לצד תפוח אדמה ובטטה אפוייםכרוב עלים (טרי)ערך תזונתי ל-100 גרםמים84.
04 ג'קלוריות49 קק"לחלבונים4.
28 ג'פחמימות8.
75 ג'שומן0.
93 ג'כולסטרול0 מ"גויטמיניםויטמין A500 מק"גויטמין C120 מ"גברזל1.
47 מ"גסידן150 מ"גמגנזיום47 מ"גזרחן92 מ"גאשלגן491 מ"גנתרן38 מ"גבטא-קרוטן5927 מק"גסיבים תזונתיים3.
6 ג'מקור: משרד החקלאות האמריקני
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לכרוב על:
קצרמר בוטניקה
קצרמר מזון
מצליבים
ירקות

Exit mobile version