רמז – עזרה ופתרונות

כרוב

כל מה שרצית לדעת על כרוב:
כרוב (כרוב הגינה, Brassica oleracea capitata; מיוונית: krambe) הוא ירק ממשפחת המצליבים.
הכרוב ניתן לאכילה כשהוא נא ומעובד בצורות שונות.
כמו כן הוא ניתן לאכילה מבושל וכבוש, ולעתים אף בצורת מיץ הנסחט מן העלים.
שני מיני הכרוב הנפוצים הם הכרוב הלבן והכרוב האדום, החריף יותר מהכרוב הלבן.
הכרוב מכיל ויטמינים רבים, במיוחד ויטמין C וויטמין K.
היות שהכרוב משתמר היטב לאורך זמן, השימוש בו היה פופולרי במיוחד בתקופות החורף, עוד לפני המצאת הקירור.
כך למשל מנה יומית של כרוב כבוש מנעה מחלות מימאים בתקופת ההפלגות הארוכות של ספינות המפרש.
גם הסינים האכילו בכרוב את מיליוני הפועלים שעמלו על הקמת החומה הסינית.
מלבד הכרוב, זנים נוספים של המין Brassica oleracea הם כרובית, ברוקולי, כרוב הקלח וכרוב ניצנים.
כרוב סיני, למרות הדמיון בשמו, שייך למין אחר (Brassica rapa) במשפחת המצליבים, כמו הלפת.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לכרוב:
מצליבים
ירקות

Exit mobile version