כל מה שרצית לדעת על לה גראן ופור:
לה גראן ופור (בצרפתית: Le Grand Véfour; היא מסעדת העילית הראשונה בפריז.
לה גראן ופור נפתחה בפאסאז' פלה רויאל ב-1784 בידי אנטואן אוברטו, כקפה דה שארטר, ונרכשה ב-1820 בידי ז'אן ופור שכינה אותה מסעדת ופור, שם שנשאר מאז, ופור, פרש אחרי שלוש שנים, ומכר את המסעדה לז'אן בואסייה.
רשימת הלקוחות הקבועים במהלך המאות כוללת את שמות נכבדים בתרבות והפוליטיקה הצרפתית, ביחד עם tout-Paris.
רוטב מורניי היה אחד המאכלים הראשונים שהוגשו בגראן ופור.
המסעדה הייתה סגורה בשנים 1947-1905 ונפתחה מחדש בידי השף רמון אוליבר, כשז'אן קוקטו עיצב את התפריט.
אוליבר החזיר את המסעדה לימי גדולתה והיא הייתה שוב מוקד משיכה לשמנה וסלתה של צרפת, עד שאוליבר עזב את המסעדה ב-1983.
המסעדה, עם התפאורה הנאוקלאסית שבה מראות גדולות ומסגרות מוזהבות וקירות supraportes מצוירים המשיכה במסורת של הגסטרונומיה באותו מיקום, "מעוז חדור בהיסטוריה של המטבח הצרפתי הקלאסי".
ב-1991 נטל את המושכות כשף גי מארטן (נולד ב-1957, סאבואה עילית) והמסעדה הגיעה לפסגת ההכרה הקולינארית וזכתה בשלושה כוכבים ממדריך מישלן ובתשעה עשר נקודות במדריך הגו מיו.
המסעדה נכללת במדריך השולחנות הגדולים בעולם.
כשהמסעדה הפסידה אחד משלושת הכוכבים שלה בשנת 2008 תחת גי מארטן שעבד עבור קבוצת טטינג'ה, התפרסמה הידיעה בכותרות החדשות.
כיום (2011) מחזיקה המסעדה בשני כוכבים במדריך המישלן.
כעבור עשרים שנה מארטן רכש את המסעדה.