רמז – עזרה ופתרונות

לה גראן ופור

כל מה שרצית לדעת על לה גראן ופור:
לה גראן ופור (בצרפתית: Le Grand Véfour; היא מסעדת העילית הראשונה בפריז.
‏ לה גראן ופור נפתחה בפאסאז' פלה רויאל ב-1784 בידי אנטואן אוברטו, כקפה דה שארטר, ‏ ונרכשה ב-1820 בידי ז'אן ופור ‏ שכינה אותה מסעדת ופור, שם שנשאר מאז, ‏ ופור, פרש אחרי שלוש שנים, ומכר את המסעדה לז'אן בואסייה.
‏ רשימת הלקוחות הקבועים במהלך המאות כוללת את שמות נכבדים בתרבות והפוליטיקה הצרפתית, ביחד עם tout-Paris.
‏ רוטב מורניי היה אחד המאכלים הראשונים שהוגשו בגראן ופור.
המסעדה הייתה סגורה בשנים 1947-1905 ונפתחה מחדש בידי השף רמון אוליבר, כשז'אן קוקטו עיצב את התפריט.
‏ אוליבר החזיר את המסעדה לימי גדולתה והיא הייתה שוב מוקד משיכה לשמנה וסלתה של צרפת, עד שאוליבר עזב את המסעדה ב-1983.
‏ המסעדה, עם התפאורה הנאוקלאסית שבה מראות גדולות ומסגרות מוזהבות וקירות supraportes מצוירים המשיכה במסורת של הגסטרונומיה באותו מיקום, "מעוז חדור בהיסטוריה של המטבח הצרפתי הקלאסי".
‏ב-1991 נטל את המושכות כשף גי מארטן (נולד ב-1957, סאבואה עילית) והמסעדה הגיעה לפסגת ההכרה הקולינארית וזכתה בשלושה כוכבים ממדריך מישלן ובתשעה עשר נקודות במדריך הגו מיו.
‏ המסעדה נכללת במדריך השולחנות הגדולים בעולם.
‏כשהמסעדה הפסידה אחד משלושת הכוכבים שלה בשנת 2008 ‏ תחת גי מארטן שעבד עבור קבוצת טטינג'ה, התפרסמה הידיעה בכותרות החדשות.
כיום (2011) מחזיקה המסעדה בשני כוכבים במדריך המישלן.
‏ כעבור עשרים שנה מארטן רכש את המסעדה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות ללה גראן ופור:
פריז: מסעדות

Exit mobile version