רמז – עזרה ופתרונות

לפרויג

כל מה שרצית לדעת על לפרויג:
לפרויג או לאפרויג (באנגלית: Laphroaig) הוא ויסקי סינגל מאלט המיוצר באי איילה (Islay) שנמצא במערב סקוטלנד.
בתהליך הייצור, שלב ההלתתה מופסק באמצעות עשן.
בדומה לסוגים אחרים של ויסקי מהאי איילה, מוסיפים לחומרי הבעירה של האש כבול מקומי מהאי, אשר נותן את הטעם האופייני של כבול עשיר במלח ויוד מאצות ים.
הלפרויג הוא אחד מסוגי הוויסקי בהם טעמו של הכבול עשיר ביותר ביוד ומלח ים, וכנראה שהוא גם הוויסקי המעושן ביותר.
בעבר היה יישון הוויסקי בחביות מתבצע בקרבה לים, זאת כי נאמר שסביבה זו מוסיפה לטעם ולארומה של הוויסקי מעין מליחות ים.
למרות זאת, כמו רוב מותגי הוויסקי באי איילה בימינו, מתיישן הוויסקי במחסנים ביבשת ולא על האי.
הטעמים המיוחדים מגיעים מהעישון הכבד של הלתת ומהמים העשירים שבהם עושים שימוש במזקקה, לאחר שזרמו דרך מרבצי הכבול העשירים שמצפון למפרץ המזקקה.
ויסקי זה הוא ככל הנראה הוויסקי הסקוטי המעושן ביותר (כ-60 חלקים למיליון) ואיתו באותה נשימה נספרים בדרך כלל שכניו לחוף וגם לרמת העישון המאלטים של מזקקות לגבולין וארדבג ברמות עישון דומות ובעלות טעם כבול ייחודי לאיילה.
בשל טעם היוד החזק במשקה, הוא שווק כבעל תכונות רפואיות והיה הוויסקי היחידי שיובא ונמכר חוקית בתקופת היובש בארצות הברית.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות ללפרויג:
ויסקי סקוטי

Exit mobile version