מטבח יהודי בוכרי


כל מה שרצית לדעת על מטבח יהודי בוכרי:
המטבח הבוכרי הוא מטבח של יהודי בוכרה שמקורם מרכז אסיה (באזור המדינות: אוזבקיסטן, טג'יקיסטן, קירגיזסטן, קזחסטן, טורקמניסטן ואפגניסטן ) ולכן הוא היה גם מושפע מהמטבחים המקומיים של תרבויות סמוכות (כגון: המטבח הסיני, המטבח הפרסי, המטבח הטורקי-עות'מאני) מה שהפך אותו למטבח עשיר, מגוון ומעניין ביותר.
במטבח של הקהילות היהודיות הגדולות של האזור, כמו בכל שאר המקומות בעולם, משתמשים במטבח המקומי, תוך הכנסת השינויים היהודיים המתבקשים: כשרות, חגים ומועדים, טקסים וכללי השבת.
המטבח הבוכרי מתאפיין בשימוש נרחב בבשר, באורז ובירקות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למטבח יהודי בוכרי:
יהדות בוכרה
מטבחים לפי תרבות
המטבח היהודי