מלטוז


כל מה שרצית לדעת על מלטוז:
מלטוז (maltose – ידוע גם כסוכר לתת) הוא דו-סוכר המורכב משתי מולקולות גלוקוז (ולכן ידוע גם כדו-גלוקוז).
מולקולות הגלוקוז מחוברות במולקולת מלטוז דרך קשר 1-4.
מלטוז נוצר בגוף האדם מתוצרי העיכול של עמילן וגליקוגן שמקורם בדגנים.
שחרור פחמן דו-חמצני במהלך פירוק עמילן הדגנים גורם תפיחת הבצק במהלך הכנת לחם[דרושה הבהרה].
הנוסחה הכימית של המלטוז היא , זהה לזו של הסוכרוז והלקטוז (כלומר מלטוז הוא איזומר של סוכרוז ולקטוז).
פירוק מלטוז לגלוקוז מתבצע על ידי האנזים Maltase, המצוי בשמר.
פירוק זה הוא שלב חשוב בייצור אתנול.
ערך זה הוא קצרמר בנושא כימיה.
אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למלטוז:
סוכרים
קצרמר כימיה