מספוא


כל מה שרצית לדעת על מספוא:
מספוא הוא כינוי כללי למגוון גדול של מיני מזון הנאכלים על ידי בהמות אוכלות עשב.
המספוא נחלק לשתי קבוצות עיקריות:

מזון גס – מזון אשר ערכו התזונתי העיקרי נובע מהחומר הצמחי (עלים, גבעולים, פרחים), כגון: מרעה, שחת ותחמיץ.
מזון גס מתאפיין בתכולת סיבים תזונתיים גבוהה.
מזון מרוכז – מזון אשר ערכו התזונתי העיקרי נובע מפרי הצמח (גרעינים), כגון: חיטה, שעורה, תירס וסויה.

פעמים רבות המספוא הוא תוצר לוואי – מזונות אשר מקורם בעודפים ובפסולת חקלאית, או בתוצרי לוואי של תעשייה המבוססת על עיבוד מוצרים מן הצומח ומן החי כגון: סובין, גלוטן, כוספא וגפת.
רוב תוצרי הלוואי הם בגדר מזון גס, אך יש כאלו (גפת זיתים, לדוגמה) שהם מזון מרוכז.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למספוא:
הזנת חיות משק