רמז – עזרה ופתרונות

מספר E

כל מה שרצית לדעת על מספר E:
מספר E (באנגלית: E number) הוא פרמטר בו נעשה שימוש בקידוד של תוספי מזון.
בקידוד זה נעשה שימוש בעיקר באיחוד האירופי [הקידומת "E" מקורה במילה "Europe" (אירופה) אולם השיטה בשימוש בכל רחבי העולם.
באוסטרליה ובניו זילנד נעשה שימוש באות "A" (האות הראשונה של המילה "Australia" (אוסטרליה)].
מספור חומרי המזון נקבע לפי שיטת המספור הבינלאומית לתוספי מזון שנקבעה על ידי ועדת קודקס אלימנטאריוס, כאשר הקידומת INS המופיעה ברשימה זו הוחלפה באות E.
שיטת מספור זו היא השיטה המקובלת למספור תוספי מזון גם בישראל.
בתחילה, כל חומר כימי שניתן לו מספר E היה מותר לשימוש במוצרי מזון אך כיום יש על חלקם הגבלות על הכמות המותרת או המומלצת.
חלקם אף אסורים לשימוש.
בניגוד לדיעה הרווחת‏, קיומו של מספר E אינו אומר כי החומר מסוכן בהכרח: גם לוויטמין C, חומר חשוב לגוף האדם, יש מספר (E300).
החומרים ללא הגבלה על כמותם מכונים GRAS – Generally Recognized As Safe והם מעטים יחסית.
לשאר החומרים יש מינון מומלץ, לרוב ביחידות של מיליגרם עבור כל ק"ג של משקל הגוף ליום.
תחום תוספי המזון הוא אחד התחומים המפוקחים ביותר בתעשיית המזון.
ישנם מספרי E רבים אשר קיימים רק ברשימה, אולם בפועל לא מתבצע בהם שימוש בשום מקום בעולם.
בחקיקה הישראלית אין חובה לסמן את מספר ה-E של תוספי מזון, וניתן להסתפק בשמם המדויק, מכיוון שמספר E הוא פשוט שם סטנדרטי ומקוצר.
באופן הפוך, ישנם תוספים (כגון טרטרזין או מונוסודיום גלוטמט) שגם אם הם מסומנים במספר E, יש חובה לרשום את שמם המלא ברשימת הרכיבים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למספר E:
תוספי מזון
מאכלים
מגדנאות
תזונה

Exit mobile version