מקרוני


כל מה שרצית לדעת על מקרוני:
מקרוני הוא סוג יבש של פסטה, בעל אורך בינוני ועשוי על ידי מכונה.
הוא קצר בהרבה מספגטי, חלול, ואינו מכיל ביצים.
למרות שקיימות מכונות ביתיות שמייצרות מקרוני, לרוב הוא מיוצר בצורה מסחרית.
"מקרוני" הוא עיוות של המילה האיטלקית "מקרונה" וצורת הרבים שלה "מקרוני".
מוצאה של המילה הוא נושא לוויכוח.
מומחים רבים טוענים שהיא קשורה למילה היוונית "מקריה" שמשמעותה "מרק שעורה".
אחרים חושבים שמקורה בפועל "מקארה" מאיטלקית, שמשמעותו "למעוך" או "לשבור" (הפועל מתייחס למעיכת החיטה לשם הכנת פסטה).
ברוסיה, ארצות הברית ובבריטניה פופולרי מאוד המאכל "מקרוני עם גבינה", הנמכר אף כארוחה מוכנה.
הארוחה כוללת מקרוני מבושל ברוטב גבינה, לעתים נוסף שלב של אפייה בתנור עם ציפוי פירורי לחם או גבינה.
בהונג קונג מוגש המקרוני במרק אטריות.
רשת המסעדות "צ'ה צ'אן טנג" מגישה את המקרוני עם בשר עוף, שעועית, פטריות שחורות, בשר חזיר ולעתים ביצים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למקרוני:
פסטה