רמז – עזרה ופתרונות

מרסלה (יין)

כל מה שרצית לדעת על מרסלה (יין):
יין מרסלה הוא שם לסוג של יין המופק באזור העיר מרסלה בסיציליה (איטליה).
ליין מעמד של "Denominazione di origine controllata" (יין מפוקח) על ידי ממשלת איטליה.
למרות שבני העיר לעתים שותים את המרסלה "נקי", הוא משווק בדרך כלל כיין מחוזק.
באופן מסורתי, חיזקו את יין המרסלה עם אתנול, על מנת שישרוד נסיעות ארוכות בים.
הזר הראשון אשר מתאר מרסלה הוא ככל הנראה סוחר אנגלי בשם ג'ון וודהאוס.
ב-1773 הגיע וודהאוס לעיר מרסלה ו"גילה" את היין המקומי, שיושן בחביות עץ והיה בעל טעם דומה לזה של יינות מחוזקים ספרדיים ופורטוגזיים שהיו נפוצים באותה תקופה באנגליה.
יין מרסלה מחוזק מיוצר בתהליך שנקרא in perpetuum, הדומה למערכת הסולרה שבה משתמשים לייצור שרי בחרס דה לה פרונטרה שבספרד.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למרסלה (יין):
יינות איטלקיים

Exit mobile version