רמז – עזרה ופתרונות

ניוקי

כל מה שרצית לדעת על ניוקי:
ניוקי (באיטלקית: gnocchi) הוא מאכל איטלקי נפוץ.
את הניוקי ניתן להכין מתפוחי אדמה, סולת (קמח דורום), קמח או גבינת ריקוטה (עם או בלי תרד).
בצפון איטליה קיימת גרסה פופולרית להתקנת ניוקי, ניוקי די פנה (gnocchi di pane), בה נעשה שימוש בפרורי לחם.
המילה ניוקי באיטלקית מציינת כופתאות, וזאת צורת הרבים של המילה gnocco שפירושה המילולי גוש.
מקור הניוקי איטלקי, אך מקור המונח במילה הגרמנית המתארת "עין" בעץ, ככל הנראה בגלל צורתן של הכופתאות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לניוקי:
המטבח האיטלקי
תפוח אדמה
כופתאות

Exit mobile version