נפטר אפוף ריקבון כמו שוקולד (4)


נפטר אפוף ריקבון כמו שוקולד (4)
חיפוש תשובות: כששוקולד מתקלקל – פתרון תשחץ מאתגר

כולנו מכירים את התחושה – מצאתם הגדרה בתשחץ, אבל לא משנה כמה תנסו, פשוט לא מצליחים לפצח אותה. זה קורה לכולנו, אפילו לפותרי תשחץ מנוסים. לפעמים, ההגדרה נראית פשוטה לכאורה, אבל ככל שתנסו לחשוב עליה, כך היא תיראה מסובכת יותר.

הפעם, התמודדתי עם הגדרה שגרמה לי לתהות אם אני באמת מכיר את השפה העברית. משהו בהצגת הבעיה, במשחק המילים, פשוט לא נתן לי רמז ברור.

ההגדרה:

"נפטר אפוף ריקבון כמו שוקולד (4)".

התחלתי לחשוב על שוקולד. מה קורה לשוקולד כשהוא מתקלקל? הוא הופך להיות רך, דביק, ואולי אפילו מעט נרקב. אבל איך כל זה קשור למוות ולריקבון?

ניסיתי לחשוב על ביטויים או מטאפורות הקשורים לשוקולד. "שוקולד מריר", "שוקולד חלב", "שוקולד לבן" – כולם קשורים לטעמים, לא למוות.

התחלתי לחשוב על השמות של יצרני שוקולד: "נוטלה", "שוקולד עלית", "שוקולד מילקה" – שוב, אף אחד מהשמות לא הזכיר לי ריקבון.

התחלתי להתייאש. האם יש בכלל תשובה הגיונית להגדרה הזאת? האם זה רמז מתוחכם מדי עבורי? אולי פשוט אקפוץ להגדרה הבאה ואנסה לחזור אליה מאוחר יותר.

אבל אז, נפל לי האסימון.

לפתע הבנתי את משחק המילים, את הקשר בין השוקולד לריקבון. הרגשתי כמו מנצח ב"מי רוצה להיות מיליונר" – התשובה הייתה ממש מתחת לאף שלי!

מה הייתה התשובה?

הציעו את התשובה שלכם בתגובות!

הייתי שמח לשמוע מה אתם חושבים. האם הצלחתם לפתור את ההגדרה? האם יש לכם עצות לפתרון תשחצים קשים? שתפו אותי!

אפשרויות: ממתק.