סאבלה


כל מה שרצית לדעת על סאבלה:
סאבלה (בצרפתית: Sablé) הוא סוג של ביסקוויט צרפתי, עגול וקרוקנטי, שמקורו בעיר קאן (נורמנדיה).
לפי מכתבי מאדאם דה סבינייה ביסקוויטים כאלה יוצרו בסביבות שנת 1670 ביישוב סאבלה-סיר-סארט הנמצא בפיי דה לה לואר ("ארץ הלואר").
לפי האגדה, כשביקרה בחצרו של "מסייה", אחיו של לואי ה-14, המרקיזה דה סאבלה, (1599-1678) הידועה בין השאר בהגיגיה, הביאה כמה עוגיות מהבית.
"מסייה" ומקורביו נהנו מאוד מהביסקוויטים והזמינו עוד עוגיות דומות מפרנסואה ואטל, ה"מטר ד'אוטל" המפורסם של הנסיך קונדה הגדול.
לכבוד המרקיזה האורחת החליטו לקרוא למעדנים אלה "פטי סאבלה".
בגלל הקשר למילה "סאבל" שמשמעותה בצרפתית היא "חול", השם "סאבלה" יכול בנוסף לרמוז על המרקם הרך, העדין והפריך משהו של ביסקוויטים מסוג זה ולצבעם הזהבהב.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסאבלה:
ויקיפדיה: שכתוב – מדינות אירופה
עוגיות
המטבח הצרפתי