רמז – עזרה ופתרונות

סחלב (משקה)

כל מה שרצית לדעת על סחלב (משקה):
סַ‏חְלֱבּ‏ (ערבית: سحلب) הינו משקה סמיך על בסיס חלב, עמילן תירס (קורנפלור), סוכר ותבלינים אשר מקורו במדינות המזרח התיכון.
מקור שמו של הסחלב הוא צמח הסחלב אשר פקעותיו הטחונות משמשות באופן מסורתי כבסיס להכנת המשקה.
כיום בישראל אין עוד משתמשים באבקת פקעות הסחלב בהכנת המשקה עקב מחירו הגבוה, ועמילן התירס מהווה לו תחליף.
העמילן הוא רב סוכר שלהמסתו במים דרושה אנרגיה.
בעת חימום ובחישה נפתחות השרשראות הסבוכות להיות ישרות, וקושרות את מולקולות המים.
הפתיחה והקישור למולקולות המים יוצרים יחד רשת סבוכה של שרשראות עמילן הלוכדות את מולקולות המים – וכך מוענק לסחלב מרקם חלק וסמיך.
הסחלב מוגש חם ונמכר בעונת החורף בטורקיה, יוון ומדינות ערב.
בישראל נמכר הסחלב בקיוסקים בעיקר ביפו, דרום תל אביב ובישובים ערביים, בעת האחרונה הוכנס המשקה גם לתפריטיהם של בתי הקפה המודרניים.
כמו כן נמכרת בישראל אבקת סחלב להכנה מהירה.
בטורקיה מוגשת גלידה המסטיק הידועה הנקראת "סאלפ דונדורמה" והמורכבת מסחלב.
על גבי משקה הסחלב אשר מוגש לרוב בכוס מפוזרות תוספות כגון גרגרי קוקוס טחון, קינמון, אגוזים טחונים, בוטנים טחונים, מי ורדים, פיסטוק טחון ועוד.
מבחינת ערך תזונתי בסחלב יש 69 קלוריות לכל 100 גרם.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסחלב (משקה):
קינוחים
משקאות חלב

Exit mobile version